Maturanti polagali test iz matematike

Učenici osmog razreda osnovnih škola rešavali su test iz matematike, u okviru polaganja male mature. U Vranju su pooštrene kontrole u odnosu na prošlogodišnje polaganje. Za test iz maternjeg jezika i matematike nije bilo primedbi dežurnih profesora i supervizora.

Na 10 do 12 učenika jedan nastavnik u školskoj sali - holu ili učionici, zadužen za ispravnost postupka. Osmaci Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Vranju testove polažu u sali srednje Ekonomske škole. Više je prostora, poštuje se pravilo udaljenosti klupa, tu su i supervizori.

"Sa njihove strane nije bilo primedbe ni nepravilnosti. Izveštaj supervizora je bio okej, smatram da je završni ispit u ova dva dana prošao sasvim u redu", kaže Saša Ilić, direktor OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Vranju.

Prethodnih godina su rezultati male mature u desetak škola u Pčinjskom okrugu bili iznad republičkog proseka, pa su ove godine pooštrene mere nadzora. Dežuraju nastavnici i iz drugih škola.

"Ukazivali smo sa tim direktorima i razgovarali da moraju ozbiljnije da shvate i znaju šta ih očekuje, da sve te učesnike koji su uključeni u sprovođenje završnog ispita motivišemo i edukujemo kako bi to odradili na najbolji mogući način", objašnjava Jovica Stevanović, predsednik Okružne komisije za sprovođenje završnog ispita.

Testovi iz maternjeg jezika i matematike su završeni, osmaci će sutra polagati kombinovani test.
U srednjim školama u Pčinjskom okrugu je 2370 mesta, a malu maturu polaže četiri učenika manje. Novi obrazovni profil je u Medicinskoj školi u Vranju - zdravstveni negovatelj.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво