Srcem za druga u Bajinoj Bašti

Umesto tradicionalne proslave na kraju četvrtog razreda, učenici OŠ "Sveti Sava" u Bajinoj Bašti organizovali su humanitarnu priredbu "Srcem za druga". Prihod od akcije koju su organizovali namenjen je za lečenje Despota Lazića obolelog od retke genetske bolesti.

Poslednji dan školske godine kao i svaki Božić tokom prethodne tri, posvetili su drugu s kojim su proveli samo polugodište jer on je kažu, član njihovog kolektiva iako je zbog bolesti, školovanje nastavio kod kuće. Za njega su igrali, pevali i svojim gestom pozvali sve u akciju.

"Naše malo znači nekome mnogo", kaže Andrea Krnjić, "ovim smo hteli da pokažemo to da smo svi drugari i da ga podržavamo."

Despot je veoma dobra osoba i da treba da mu pomognemo, dodaje Ivana Josipović.

"Ovde smo došli da se okupimo da zna i Despot da nije sam", ističe Đorđe Arsenijević, "da ga svi volimo, podržavamo, da smo dobri drugari."

Na ovoj priredbi ali i mnogo puta do sada, od prvih slova do prvih diploma, uprkos bolesti, Despot je bio uz njih. Ovaj put izrecitovao je pesmu zato što ih, kako  je rekao, mnogo voli.

Akciju "Srcem za druga" inicirali su roditelji i učenici Četvrtog tri razreda, ali su je podržali kolektiv i svi učenici škole, sponzori i čitav grad.

"Imam 31 godinu radnog staža i uvek su sva deca bila dobra ali su u ovakvoj situaciji da to pokažu", naglašava učiteljica Jasminka Mitrović. "Svi učenici naše škole su na istom zadatku i uvek se odazivaju u ovakvim akcijama."

Kada su deca vredna i raspoložena za rad nama učiteljima je bilo lako da iznesemo svaku akciju posvećenu Despotu, ističe veroučitelj Nenad Srećković.

Iduće školske godine kreću u peti razred ali je, kažu, izvesno da će kao i do sada, ostati uz Despota i on uz njih.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво