Zoran Đorđević, trener dvadeset klubova i selektor pet reprezentacija

Zoran Đorđević, fudbalski trener iz Pirota, obeležava 40 godina uspešne karijere. Za to vreme bio je selektor pet reprezentacija i vodio dvadesetak klubova iz četrnaest zemalja. Pred početak Svetskog prvenstva, on ima veoma optimistične prognoze za reprezentaciju Srbije.

Iako je obišao ceo svet, najbolje se kaže oseća u svom rodnom selu i na terenima Radničkog u Pirotu. Ovde je počeo najpre kao fudbaler, a potom i karijeru trenera.

Ispod trenerke je uvek zastava i grb Srbije i grb Radničkog, ističe Zoran Đorđević.

U svet je otišao davne 1981. godine, na preporuku svojih profesora sa DIF-a, a u Pirot se vraća svake godine.

"Posebno mi je drago da je izrastao u vrsnog stručnjaka priznatog u svetu", kaže Slobodan Đošev, FK Radnički, Pirot. "Ono što je najbitnije on se uvek vraća korenima i ne zaboravlja stare drugare i prijatelje."

Sarađivao je sa najpoznatijim fudbalerima i trenerima sveta. Selektirao je mlade igrače u dvadeset klubova, a bez obzira na rasu, veru ili jezik, svima uvek govori isto.

"Objasnim da fudbal može njihov život da promeni. Uliti im veliku ljubav i entuzijazam i veru u sebe, veru u svog trenera, veru u svoje drugove", naglašava Đorđević. "Kada to napravite sve je moguće."

Najveći sportski uspeh za Zorana Đorđevića je osvajanje titule šampiona južne Azije sa selkcijom Bangladeša:

"Pet utakmica, 2010. godine, pet pobeda, gol razlika 13:0, bez primljenog gola."

Svojim najvećim neuspehom smatra to što nije izabran za selektora Srbije pre nekoliko godina. Uprkos tome naša reprezentacija mu je na prvom mestu i prognozira joj veliki uspeh:

"Upamtite - kada se završi Svetsko prvenstvo Srbija je šampion sveta!"

Zagonetno kaže da je sada na Svetskom prvenstvu u ulozi savetnika jedne poznate reprezentacije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи