Završen Festival urbane kulture u Čačku

Više hiljada Čačana i gostiju iz zemlje i inostranstva posetilo je tokom vikenda četvrti Festival urbane kulture. Pokrenuli su ga mladi okupljeni oko ideje izgradnje skejt parka gde se sada i održava festival.

Retko ko može da poveruje da je do pre nekoliko godina umesto uređene staze ovde bila šikara i da se tuda nije se moglo prići do reke. Sad je taj prostor uređen, pun prolaznika i biciklista.

Uređenje čitave celine, Parka mladosti, osmislila je grupa mladih Čačana. Početna ideja bila je, kako objašnjava arhitekta Milorad Obradović, izgradnja skejt parka.

Pre četiri godine je otvoren a sada se tu tokom Festivala održavaju međunarodna takmičenja u vožnji skejta i rolera.

Često nije bilo sredstava, ali nije manjkalo ni elana ni želje da se prostor uredi.

Nakon izgradnje skejt parka počelo je proširenje i uređivanje okoline. Tokom ovogodišnjeg festivala završen je amfieteatar sa četiri stotine mesta. U prijatnom ambijentu i mogućnosti kampovanja uživali su i domaći i strani gosti.

Uz ove parče obale živo je čitave godine, pre svega zbog skejt parka. Na vožnju dolaze i mladi iz okolnih gradova. A nekoliko hiljada posetilaca ovogodišnjih dana urbane kulture najbolja je potvrda da nekadašnja ideja nekolicine prijatelja ostvarila na pravi način.

broj komentara 0 pošalji komentar