Sportske igre mladih u Vranju

U Vranju se danas u osam sportova takmiči oko hiljadu osnovaca i srednjoškolaca iz Pčinjskog okruga. Igre je organizovao Savez za školski sport.

Simbolično, paljenjem baklje, počele su Sportske igre mladih. Ispred Sportskog centra u Vranju zakletvu prijateljstva položili su svi učesnici - i sudije i učenici.

Stefan Stojanov iz Bosilegrada kaže da njegova ekipa očekuje pobedu: "Da upoznamo nove drugove i da idemo u Beogradi i u Split."

Ivan Stojković iz Vranja učestvovao je i prethodnih godina i želi da ovaj put pobedi.

U osam disciplina takmiče se mladi sportisti: u malom fudbalu, rukometu, odbojci, stonom tenisu, šahu, tenisu, basketu 3 na 3 i igri Između dve vatre.

Božidar Đorđević iz Surdulice prvi put učestvuje u Sportskim igrama, takmiči se u stonom tenisu, i očekuje da bude zanimljivo.

"Treći put učestvujem", kaže Vukašin Nastić iz Vranja, "prošle godine su moji drugari osvojili prvo mesto u Splitu. Sad smo napravili novu ekipu i planiramo opet da idemo u Beograd."

Pobednici igara nastavljaju takmičenje na državnom prvenstvu u Beogradu krajem jula, a najbolji će se predstaviti u finalu u Splitu u drugoj polovini avgusta.

"Danas smo proglasili i Sportski dan osnovnih škola", kaže Miroslav Spasić iz Saveza za školski sport, "tako da će takmičarima, ovde na terenima, podršku moći da daju njihovi drugovi i drugarice."

"Igre vole Vranje i deca u Vranju vole igre, nekako smo našli tu zajedničku sinergiju i energiju", ističe Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih, "Karavan sporskih igara mladih rado dolazi u ovaj grad."

Sportske igre mladih su projekat međudržavnog karaktera, učestvuju učenici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

broj komentara 0 pošalji komentar