Savremeni ultrazvučni aparat za pančevačko porodilište

Zahvaljujući donatorima, pančevačko porodilište dobilo je 4D ultrazvučni aparat koji će lekarima omogućiti kvalitetniji i edikasniji rad.

Porodilište Opšte bolnice u Pančevu sa oko 1.700 porođaja godišnje jedno je od najvećih u Srbiji i ova donacija pomoći će lekarima da budu efikasniji u svom radu, a porodiljama da imaju kvalitetnu dijagnostiku za vreme trudnoće.

"Aparat ćemo iskoristiti na optimalan način, a pošto je prethodni na odeljenje stigao pre petnaest godina i već je na ivici  normalnog rada i dobrih osobina, sa novom i mnogo boljom rezolucijom slike", ističe dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice u Pančevu. "Sada će nam biti mnogo lakše i poboljšaće kvalitet dijagnostike svih mogućih stanja pri razvoju ploda."

Oko 30.000 evra za kupovinu 4D ultrazvučnog aparata članovi Rotari kluba prikupljali su godinu dana

"Moram da se zahvalim privrednicima Pančeva koji su se rado odazvali i koji su najviše pomogli ovu našu zajedničku akciju", ističe Dragan Milosavljević, član Rotari kluba "Mihajlo Pupin" u Pančevu, "bilo je i nekoliko njih van grada, ali i naše zemlje koji su poslovno vezani za Pančevo, a želeli su da pomognu."

"Rotari organizacija je tako organizovana da nagrađuje dobru volju, upornost i rad i sav novac koji se prikupi bude udvostručen na kraju ako se oceni da je akcija kvalitetna i dobra", kaže Jovan Stanković, član Rotari kluba Pančevo. "Mi smo ovog puta dobili podršku od Rotari internacionale koja se najbolje ogleda u pomoći lokalnoj zajednici."

U pančevačkom porodilištu do prvog juna bilo je 608 porođaja i ovde očekuju da će uskoro dobiti i nov porođajni sto, ali i i više lekara, anesteziologa i medicinskih sestara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво