Nagrada "Čari čovekoljublja" i emisiji "Ovo je Srbija"

U beogradskom parku na Čukarici održan je treći ''Sabor čovekoljublja Srbije''. Dodeljne su nagrade ''Čari čovekoljublja'', a gosti manifestacije bila su deca iz Novog Brda sa Kosova i Metohije.

U parku na Banovom brdu ovoga puta okupilo se više od 27 ustanova socijalne zaštite, humanitarne organizacije, udruženja i specijalne škole iz cele Srbije.

Zahvaljujući prethodnim saborima u protekle dve godine na more i izlete otišlo je više od 500 mališana, prikupljeno je 5 miliona dinara humanitarne pomoći onima kojima je najpotrebnija. Pojedincima i firmama danas su uručena priznanja.

"Drago nam je što ima ima toliko ljudi dobre volje. Učimo ih da time što čine drugima, čine sebi," kaže Zvezdan Bradić iz Crvenog Krsta.

Gosti manifestcije su i mališani iz Novog Brda sa Kosova i Metohije, mnogi u glavnom gradu prvi put.

Za Miloša Stankovića ovo je jedinstveno iskustvo: „ Prvi put sam bio u bioskopu. Idemo da se vozimo otvorenim autobusom i na Adu Ciganliju."

Nagradu za najveći broj emitovanih priloga koji se odnose na promociju čovekoljublja dobila je naša emisija ''Ovo je Srbija''.

"To je zahvaljujući kolegama iz 23 dopisništva, tako će biti i dalje," objašnjava urednica emisije Ljiljana Ivanović.

Cilj manifestacije je da se privrednici i građani upoznaju sa radom ovih ustanova i pomognu korisnike i štićenike.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво