Sportisti i filmadžije na zlatiborskom festivalu

Međunarodni festival sporta na Zlatiboru sedmi put okuplja filmske stvaraoce i ugledne sportiste, donoseći filmska ostvarenja koja spajaju umetnost i sport. U takmičarskom delu programa biće prikazano pedesetak filmova iz dvadeset pet zemalja.

Četvorodnevni filmski praznik na Zlatiboru, tokom kojeg će publika moći da vidi najznačanija ostvarenja posvećena sportskim uspesima i velikanima sporta, ali i sportiste i filmske stvaraoce čija su dela veliko i važno zaveštanje, počeo je dodelom nagrada za životno delo.

Uz Šekularca, Osima, Joksimovića, Kićanovića, Ivkovića, Sretena Damnjanovića, nagradu su dobili i jedan kompozitor i jedan novinar i publicista.

Takmičarski program Festivala otvorio je film "Kada je srebro sijalo kao zlato" Dragana Stanojevića, a u završnici festivala, u čast nagrađenih, biće prikazan ruski igrani film "Led".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво