Asfaltirana deonica puta ka Staroj planini

Na Staroj planini asfaltirana je nova deonica puta koji povezuje Pirot sa selima srednjeg Visoka. Nadležni obećavaju i nastavka radova, što je važno i meštanima i turistima.

Deonica puta koji povezuje Pirot sa selima srednjeg Visoka na Staroj planini asfaltirana je. U poslednjih desetak godina Vlada Srbije i grad Pirot asfaltirali više od 30 kilometara novih puteva na Staroj planini.

Zbog velikih uspona i serpentina, ova deonica puta ka Staroj planini bila je izuzetno zahtevna za građevinske radnike.

To je jedan od razloga što su meštani Gostuše i Bele toliko dugo čekali na asfaltiranje puta.

Opština Pirot je po površini najveća u Srbiji, a u nadležnosti gradske uprave je održavanje više od 300 kilometara puteva. U asfaltiranje ove deonice uloženo je 13 miliona dinara.

 

Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i izgradnju, kaže: „Imamo obećanje izvođača da će danas biti završeni radovi na asfaltiranju, a nakon toga ostaje sređivanje bankina.Ova investicija će biti završena u roku i na kvalitetan način. Ostaje deonica od nekih 700 do 800 metara, projekat za nju postoji."

"Obećavam ljudima da ćemo i sledeće godine nastaviti i asfaltirati preostali deo puta, iako smo ga sanirali. Nadam se da će se ljudi ovde vraćati, da mnogo znači za meštane, ali i za njihove potomke i za turiste," navodi Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota.

Broj turista koji su posetili Staru planinu povećan je četiri puta u poslednjih 5 godina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво