Preševo: Uspešno završen mesec sporta u prihvatnom centru za migrante

U Prihvatnom centru u Preševu maj je bio mesec sporta: takmičile su se ekipe i pojedinci u stonom tenisu, fudbalu i odbojci.

U šatoru, tri stola za stoni tenis, pedeset takmičara u dve kategorije - deca školskog uzrasta i odrasli.

Svoje impresije posle meča Mortaze, koji je u Preševo došao iz Avganistana, prenosi na srpskom jeziku. Naučio ga je u školi, sa vršnjacima iz Preševa.

Stoni tenis je povezao tri Prihvatna centra - Vranje, Bujanovac i Preševo. Svi centri imaju stolove, opremu za tenis. Šanse su podjednake.

"Pre neki dan prijatelji su mi rekli da je ovde turnir", kaže Lukmani, takođe Avganistanac, "došao sam iz Centra u Vranju."

Iranac Aštan ističe da je zahvalan svima iz kampa: "Ljubazni su i organizuju nam sportske manifestacije."

Igrali su i meštani, zaposleni u Centru, Komesarijatu za migracije, nevladinom sektoru. Najbolji su dobili pehare i medalje, sportsku opremu.

"Da se stoni tenis malo razvije kao sport, naročito na jugu Srbije gde baš nije toliko razvijen, ali trudimo se da što bolje organizujemo ovaj događaj, da bi deca bila zadovoljna, kao i migranti", ističe Ivan Filipović, iz Komesarijata za migracije i izbeglice.

Srbija beleži blagi pad broja migranata, od početka godine izlazni trend dominira. Prema podacima Komesarijata za izbeglice i migracije trenutno ih je oko 3.500 i malo njih zatraži azil.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво