Počela sezona kupanja na otvorenom bazenu u Nišu

Na bazenu Čair u Nišu počela je kupališna sezona. Ukoliko leto bude slično prošlogodišnjem, u Sportskom centru Čair očekuju i posećenost na nivou prošlogodišnje, kada je bilo rekorednih 80.000 kupača u sezoni.

Iako radnim danima u prepodnevnim satima na bazenu Čair nema gužve, za samo tri dana tu je bilo više od tri hiljade kupača, što je, kažu, dobar početak kupališne sezone.

Mnogi su jedva čekali otvaranje, i dolaziće kažu svakodnevno. Voda je topla, tu je i tobogan a, kako kažu, nedostaje samo skakaonica.

U novoj sezoni, sem o sadržajima mini-akva parka, posebno se vodilo računa o bezbednosti na bazenu - i što se tiče zaštite od sunca i, naročito, od poverđivanja, što se prethodnih godina događalo.

"Ove godine ima više od 2.000 kvadratnih metara hladovine na bazenu", ističe Žan Stefanović, pomoćnik direktora Sportskog centra Čair. "Kupili smo i 150 novih ležaljki, pa sada ima 250 ležaljki koje su besplatne."

Rešen je problem prelivnih plastika, kaže Dragan Bogojević, upravnik kupališnog kompleksa:

"Kompletno su svi bazeni pod novom prelivnom plastikom, tako da neće biti pucanja, oštećenja i povređivanja."

Kupači uglavnom poštuju pravila, pa za spasioce nema mnogo posla, kaže Milan Marković: 

"Retko ima bilo kakvih problema, kupači su odlični. Pridržavaju se reda, sllušaju kad ih upozorimo, i uglavnom se završi na prvom upozorenju."

Ovde napominju da cene nisu menjane dve godine, od otvaranja akva-parka - dnevna karta je 300 dinara, odnosno 100 i 150 za predškolce i penzionere, a u slučaju kiše karte važe za zatvorene bazene.

broj komentara 0 pošalji komentar