Paraćin: Kupljena kuća sa okućnicom za siromašnu porodicu

Opština Paraćin je, u saradnji sa Centrom za socijalni rad i srodnicima Radivojevića, kupili su kompletno seosko domaćinstvo u Trešnjevici za tu četvoročlanuu porodicu.

Radivojevići sada imaju pristojan krov nad glavom. Prvi put u životu imaju vodu, struju i okućnicu od 12 ari. Imaju nov život.

"Veći plac, veće sve, dvorište, možemo da se bavimo malo i baštom, da držimo nešto od stoke i živine", kaže Saša Radivojević. "Mnogo nam je bolje nego tamo kad smo bili."

Do sada su živeli u 12 kvadrata, u uslovima nedostojnim čoveka. 

"Dvadeset godina smo živeli u jednoj sobi", kaže Jovan Radivojević. "Sad kako smo došli ovde mnogo je bolje. Imamo struju, vodu, sve, imamo prostorije imamo komociju."

Seosko domaćinstvo kupljeno za ovu porodicu koštalo je šest hiljada evra, a sada predstoji renoviranje i uređenje.

U Opštini Paraćin smatraju da je to jedan od dobrih načina da i ostale porodice u stanju socijalne potrebe dobiju svoje kuće.

"Kupili smo i uz pomoć donatora i uz pomoć Opštine, preko Centra za socijalni rad objekat, imanje praktično seosko za porodicu koja je živela u zaista veoma teškim uslovima", ističe Saša Paunović, predsednik Opštine Paraćin. "I evo, oni su konačno rešili te svoje stambene probleme."

"Ovo je pravi primer kako kad se svi udružimo i pravi način kako kad se svi udružimo da se porodici pomogne", rekla je Biljana Milenović, direktorka Centra za socijalni rad.

Akcija se nastavlja, jer ima još porodica koje žive u veoma teškim uslovima i potrebno im je hitno zbrinjavanje. Ukoliko i rodbina ugroženih delom pomogne, brže će stići do novog doma.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 07. jun 2018, 12:47)
anonymous [neregistrovani]

Svaka cast

Eto primera u praksi kako se moze za malo novca (6000 hiljada evra) resiti ogroman problem za tu porodicu. Treba se baviti stvarnim problemima ljudi, svakoga dana, na svakom mestu. Tako bi nam svima bilo bolje i bili bismo svi mnogo zadovoljniji i srecniji.