Obnovljaju se tri škole u trsteničkoj opštini

U rekonstrukciju tri osnovne škole u trsteničkoj opštini uloženo sedamdeset miliona dinara.

Pored brojnih investicija u komunalnu i putnu infrastrukturu, sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim radovima Republike Srbije u trsteničkoj opštini renoviraju se tri osnovne škole. 

U kompletnu rekonstrukciju Osnovne škole "Sveti Sava" u Pejovcu nedaleko od Trstenika  uloženo je 46 miliona dinsra.

Učenici su zadovoljni što će imati bolje uslove za rad, a kažu da im je nedostajala fiskulturna sala gde osim časova fizičkog mogu da se pripremaju za takmičenja.

Pored lepšeg izgleda, škola će zadovoljavati i najviše standarde energetske efikasnosti, a urađeni su i novi sanitarni čvorovi. Svaka učionica imaće internet.

"Sigurno je da će škola biti svetlija, toplija i da ćemo imati bolje uslove za rad i naša deca biće zadovoljnija da rade u školi koja deluje kao nova", ističe direktorka škole Gordana Asentić. 

Osnovna škola "Sveti Sava" u Pejovcu, osnovana pre trideset godina, ima 298 učenika i ima nekoliko područnih odeljenja u okolnim selima.

"U interesu nam je da ovim projketima stvorimo i dodatni motiv učenicima, nastavnicima i roditeljima da vide svoju budućnost u našoj opštini", kaže Aleksandar Ćirić, predsednik Opštine Trstenik. "Mi imamo veliku volju da stvaramo, gradimo, obnavljamo škole što će dodatno značiti svim našim građanima da prepoznaju Trstenik kao lepše mesto za život."

U toku je adaptacija još dve škole u ovom kraju - "Miodrag Čajetinac Čajka" i "Jovan Jovanović Zmaj" u Starom Trsteniku. U narednoj fazi za renoviranje obrazovnih ustanova uložoće se još sto miliona dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво