Obnovljaju se tri škole u trsteničkoj opštini

U rekonstrukciju tri osnovne škole u trsteničkoj opštini uloženo sedamdeset miliona dinara.

Pored brojnih investicija u komunalnu i putnu infrastrukturu, sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim radovima Republike Srbije u trsteničkoj opštini renoviraju se tri osnovne škole. 

U kompletnu rekonstrukciju Osnovne škole "Sveti Sava" u Pejovcu nedaleko od Trstenika  uloženo je 46 miliona dinsra.

Učenici su zadovoljni što će imati bolje uslove za rad, a kažu da im je nedostajala fiskulturna sala gde osim časova fizičkog mogu da se pripremaju za takmičenja.

Pored lepšeg izgleda, škola će zadovoljavati i najviše standarde energetske efikasnosti, a urađeni su i novi sanitarni čvorovi. Svaka učionica imaće internet.

"Sigurno je da će škola biti svetlija, toplija i da ćemo imati bolje uslove za rad i naša deca biće zadovoljnija da rade u školi koja deluje kao nova", ističe direktorka škole Gordana Asentić. 

Osnovna škola "Sveti Sava" u Pejovcu, osnovana pre trideset godina, ima 298 učenika i ima nekoliko područnih odeljenja u okolnim selima.

"U interesu nam je da ovim projketima stvorimo i dodatni motiv učenicima, nastavnicima i roditeljima da vide svoju budućnost u našoj opštini", kaže Aleksandar Ćirić, predsednik Opštine Trstenik. "Mi imamo veliku volju da stvaramo, gradimo, obnavljamo škole što će dodatno značiti svim našim građanima da prepoznaju Trstenik kao lepše mesto za život."

U toku je adaptacija još dve škole u ovom kraju - "Miodrag Čajetinac Čajka" i "Jovan Jovanović Zmaj" u Starom Trsteniku. U narednoj fazi za renoviranje obrazovnih ustanova uložoće se još sto miliona dinara.

broj komentara 0 pošalji komentar