Predstavljanje Razvojnog programa EU PRO u Šapcu

U toku je javni poziv Razvojnog programa EU PRO, za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima. Projekat je prvo predstavljen u Šapcu.

Šabac je prvi grad u kojem je predstavljen javni poziv Razvojnog programa EU PRO namenjen preduzetnicima. Za bespovratna sredstava mogu da konkurišu preduzetničke radnje, mikro i mala preduzeća koja se bave proizvodnjom ili pružanjem IT usluga.

Ona koja su osnovana u poslednje dve godine, mogu da dobiju između deset i 20 hiljada evra. A za privrednike koji posluju duže od tri, a najviše pet godina, pojedinčna vrednost projketa iznosi od 10 do 50 hiljada evra.

Preduzeća moraju biti većinski u domaćem privatnom vlasništvu, da imaju ostvarenu dobit na kraju prošle godine i izmirene sve obaveze prema državi. Novac se prvenstveno dodeljuje za nabavku opreme.

"Imam preduzeće koje se bavi pravljenjem odevnih predmeta od tekstila, dečje garderobe, moja ideja je kada sam čula EU PRO u Šabac, jeste da unapredim svoju proizvodnju, odnosno da ubacim proizvode koje do sada nismo radili", kaže Marija Milutinović.

Miloš Mirković, preduzetnik iz Šapca, nada se da će dobiti ta sredstva: "Svakom mladom preduzeću je to potrebno. Bavim se proizvodnjom košnica i ramova."

"Ono što je važno, ne samo da će ova preduzeća da zaposle ljude iz svoje lokalne zajednice, već da oni posluju društveno odgovorno. Kriterijumi na osnovu kojih ćemo procenjivati predloge projekta uključuje i te aspekte, da li zapošljavaju žene, da li zapošljavaju manjine", objašnjava Olivera Kostić, menadžerka sektora za mala i srednja preduzeća EU PRO.

Javni poziv razvojnog programa, otvoren je do šestog jula, a za tu namenu EU je namenila 4,5 miliona evra.

Projekat se sprovodi u 99 gradova i opština, a u naredne dve sedmice biće predstavljen u još devet gradova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво