Bez odluke o stečaju Srpske fabrike stakla

U Privrednom sudu u Kragujevcu ni 5. juna nije doneta odluka o stečaju Srpske fabrike stakla. Predsednik Privrednog suda Branislav Jovović odložio je donošenje odluke i novo ročište zakazao za 2. jul, zbog novih dokaza koji nisu bili razmatrani u prethodnim postupcima.

Ispred zgrade suda ponovo su protestovali otpušteni radnici Srpske fabrike stakla koji  zahtevaju da budu vraćeni na posao.

Ročište je trajalo više od dva sata i ovo je drugi put da se odlaže zbog novih dokaza, rekla je Violeta Kostić, otpuštena radnica Srpske fabrike stakla:

"Zatraženo je da se sasluša Slobodan Spasojević, bivši gazda firme "Veksilum Balkan" koja je osnovana prošle godine sa 1.000 dinara kapitala i oterala Srpsku fabriku stakla u stečaj za 47 miliona evra, svi mi znamo da je to potraživanje izmišljeno i čekamo ishod." 

"Svi otpušteni radnici tužili su Srpsku fabriku stakla za poništenje rešenja o otkazu, u Paraćinu je doneta presuda da se u u roku od osam dana vraćamo na posao", dodala je Kostićeva.

Ovo je peti put da Privredni sud u Kragujevcu odlučuje da li ima uslova za otvaranje stečaja u paraćinskoj Staklari pokrenut na predlog čačanske firme "Veksilum Balkan", koja od Staklare potražuje više od 47 miliona evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво