Završena rekonstrukcija Medicinske škole u Šapcu

Završena je rekonstrukcija zgrade Medicinske škole "Dr Andra Jovanović" u Šapcu. U objektu koji je izgrađen pre skoro osam decenija, sve učionice su preuređene, a škola je dobila 250 kvadratnih metara novog prostora.

Sve učionice imaju nove đačke klupe i internet, rekonstruisane su vodovodna i električna mreža, i postavljena led rasveta. Nove prostorije u potkrovlju olakšaće organizaciju nastave.

"Srećni i zadovoljni što smo otvorili novu zgradu, u kojoj smo dobili 250 metara kvadratnih novog prostora, i apsolutno novo sve, od krova do poda sa protipožarnom zaštitom, internet sistemom i svim onim što je važno da obrazovno-vaspitni rad bude vrhunski", ističe direktorka škole Biljana Đuknić. "Uvek smo se trudili da budemo kvalitetni, a sada ćemo biti motivisani da postižemo još bolje rezultate u ovako divnom ambijentu."

U prošloj godini, u rekonstrukciju oko četiri stotine objekata, država je uložila četiri milijarde dinara, naveo je ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je otvorio renoviranu zgradu škole:

"Ove godine mislim da će se to premašiti, ali ostaje da se radi i dalje. Mi imamo dobre fondove sada kada je opremanje škola za digitalne potrebe, tako da tu imamo nezavisne tendere koje u toku leta radimo. Primer ove škole je ne samo primer dobro odrađene renovirane zgrade, nego primer dobrog rada pregaoškog, visokih eksternih ocena, jedne harnomije u kolektivu i kvaliteta koji je sa svih strana vidljiv. Medicinska škola u Šapcu, je sam vrh ovih vrsta škola u Srbiji."

Radovi na rekonstrukciji školske zgrade počeli su u septembru prošle godine. Škola je sama finansirala kupovinu nameštaja.

 

broj komentara 0 pošalji komentar