Rekonstrukcija železničke stanice u Lozinici

Nakon 13 godina od obustavljanja putničkog železničkog saobraćaja kroz Loznicu, u tom gradu je, uporedo sa radovima na pruzi ka Šapcu i Brasini, počela i rekonstrukcija Železničke stanice.

Na zgradi Železničke stanice izvode se radovi na rekonstrukciji krova i fasade. Završetak je najavljen za kraja juna, kada će ova zgrada ponovo, kažu, biti jedna od najlepših u gradu.

Prvi putnici posle 13 godina, u rekonstruisanoj zgradi Železničke stanice, kartu do Beograda ili Šapca moći će da kupe ranije nego što je prvobitno najavljeno - u Železnicama Srbije, kažu da će putnički vozovi iz Loznice krenuti već oko 1. avgusta.

Radovi na rekonstrukciji 24 kilometra pruge od Loznice ka Šapcu odvijaju se brže nego što je planirano. Vrednost radova na pruzi je oko 360 milona dinara.

Lozničani kažu da sa nastrpljenjem očekuju vozove i da se nadaju da će prevoz biti jeftiniji.

Do sada su teretni vozovi ovom prugom išli deset kilometara na čas, a od prvog avgusta brzina putničkih vozova biće 80 kilometara na čas. Do Beograda će se ubuduće iz Loznice vozom stizati za nešto više od dva sata, a do Šapca za 45 minuta.

broj komentara 0 pošalji komentar