Lozničani se rashlađuju na Drini, lekari savetuju oprez

Mnogi građani, uprkos upozorenjima, odlaze na neuređene plaže tražeći spas od vrućine. Veliki broj Lozničana ne poštuje savete lekara i kupa se u reci Drini, koja je brza i hladna.

Uprkos upozorenjima, mnogi građani, a posebno deca bez znanja roditelja, odlaze na neuređene plaže.

Preporuka je da se osveženje potraži na otvorenim bazenima, gde o bezbednosti posetilaca brinu spasilačke, redarske i lekarske službe.

Veliki broj Lozničana ne poštuje upozorenja lekara, a to se najpre odnosi na one koji spas od vrućina traže na reci Drini.

Drina je poznata kao brza i hladna reka, koja nažolost svake godine odnese nekoliko ljudskih života.

Plaže kraj Drine, ali i korito te reke, bar što se tiče njenog toka u ovom delu Podrinja su neuređene, spasilaca nema, pa su kupači ukoliko dođe do nezgodne i opasne situacije prepušteni sami sebi.

Roditelji na Drinu često dovode i decu, zbog čega je neophodno povesti posebnan oprez. Kupača na ovoj reci bilo je i prethodnih dana.

"Sezona kupanja na Drini je počela, ima već desetak dana, znači ljudi se kupaju već uveliko, toplo vreme je izmamilo narod, prolazili su juče sa čamcima, Drina kao Drina hladna kao i obično, kao i uvek," kaže Miloš Đuričić, iz Loznice.

"Zbog velike razlike u temperaturi vazduha, i zbog velike razlike u temperaturi vode trebalo bi naročito da se obrati pažnja kako kod mlađih ljudi, tako i kod starijih, moram da napomenem da sve hronične bolesti ukoliko dožive taj temperaturni šok, ako zagrejani uđete u hladnu vodu, posledice mogu biti teške," upozorava doktor Nebojša Lukić, specijalista urgentne medicine.

Glavni savet lekara, kako kažu, jeste da u vodu ne treba ulaziti bez prethodne pripreme, a 16. juna kupališna sezona počinje i na gradskom bazenu, koji je trentuno najbezbednije mesto u Loznici za spas od vrućina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво