Počeo Međunarodni sajam privrede u Subotici

U subotičkoj Hali sportova otvoren je 12. Međunarodni sajam privrede. Do subote se predstavlja 180 izlagača iz sedam zemalja regiona.

Privreda Severnobačkog regiona poslednje tri godine beleži pozitivne trendove u spoljnotrgovinskoj razmeni, čulo se na svečanom otvaranju Sajma.

"U sinergiji grada, privrednika i komore, u prošloj godini ostvarili smo dve milijade dolara prometa sa inostranstvom, radili smo sa svakom državom iz Evropske unije sa suficitom", naglasio je Slobodan Vojinović, v. d. direktora Regionalne privredne komore.

Lokalna samouprava posebnu pažnju posvećuje razvoju turizma na Paliću, a ta privredna grana je u fokusu ovogodišnje manifestacije.

U toku su javna ulaganja u postojeće objekte na Paliću, kako bi se povećala njihova atraktivnost i funkcionalnost, rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice:

"Prioritet u investiranju u razvoj Palića ima privatni sektor. U toku su razgovori sa potencijalnim investitorima, zainteresovanim za ulaganje u izgradnju hotela sa velnes sadržajima. To je sadržaj koji u ovom trenutku nedostaje Paliću."

Turistički poslenici iz regiona pokazuju veliko interesovanje za srpsko tržište.

"Nama u Morahalomu jako je važno srpsko tržište jer najviše gostiju nam dolazi iz Srbije. Zato nam je bitan i nastup na sajmovima u Subotici, Novom Sadu i Beogradu", ističe Čaba Pakši, iz Banje "Eržebet" Morahalom, Mađarska.

"Vi dođete na više dana i to nam se dopada", kaže Tomaž Rogelj, direktor Turističke organizacije Bleda, Slovenija. "Mi bismo želeli da gosti ostanu duže kako bismo im pokazali ono što imamo."

Ulaz na subotički Sajam privrede koji traje do subote je slobodan, a posetioci koji popune anketu mogu da očekuju i vredne nagrade. 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво