Dani matematike u dvorištu pančevačke Elektrotehničke škole

U dvorištu Srednje elektrotehničke škole "Nikola Tesla" u Pančevu učenici i profesori po 4. put organizuju "Dane matematike" za osnovce i predškolce, kako bi im približili taj predmet i pokazali da matematika ne mora biti bauk.

Školsko dvorište đaci Elektrotehničke škole pretvorili su u eksperimentalni poligon, u želji da osnovcima i predškolcima na jednostavan i zabavan način približe prirodne nauke. Važno je, kažu, da se na vreme oslobode straha, jer matematika može da se uči i kroz igru.

Najmlađi posetioci su deca predškolskog uzrasta koja vole matematiku, nekima je teško računanje sa zagradama, a neke to posebno zabavlja.

Na takmičenju Udruženja mladih matematičara Srbije učenici Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" za maketu pokretnog svetlećeg mosta osvojili su prvu, a za pešački most drugu nagradu. Veoma su ponosni zbog toga, jer su uspeli teorijsko znanje da pretoče u praktični rad, ističe profesorka matematike Danka Mirilović:

"Kada smo dobili temu projekta - most - osmislili smo da to bude most na kojem će đaci primeniti svoja znanja iz matematike, osnova elektronike, programiranja softverskiim multimedijalnim alatima. Na ovom projektu učenici su primenili sve ono što su u naučilisrednjoj školi."

Ovakvim akcijama ovde žele da pomognu i neodlučnim đacima koji završavaju osmi razred, a još ne znaju koju će srednju školu da upišu.

"Matematika je osnova za sve tehničke nauke i ona je posebna, jer bez nje i algoritamskog načina razmišljanja nema ni tehnike", naglašava Nikola Ćurčin, direktor Srednje elektrotehničke škole "Nikola Tesla". "Deca koja se u svemu tome pronađu i koja to vole - upisaće našu školu."

Iz "Teslinog" dvorišta deca su otišla zadovoljna, jer su im stariji drugari i profesori objasnili da svaki problem ima i svoje rešenje i da će uz malo truda i vežbanja i najteži matematički zadatak uspeti da reše.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара