Izložba Dragoslava Husara u Pančevu

Pančevački umetnik Dragoslav Husar poznat je, pre svega, po akvarelima. Izložba u Gradskoj biblioteci predstavlja osvrt na njegov višedecenijski rad.

Dragoslava Husara Pančevci znaju kao jednog od najboljih i najpoznatijih akvarelista, i veoma plodnog slikara, koji već decenijama stvara i zauzima važno mesto na domaćoj umetničkoj sceni, iako nije imao akademsko obrazovanje.

Većina njegovih dela su pejzaži, zabeleženi u gradu u kome živi, ali i na mnogobrojnim putovanjima. Na izložbi u Gradskoj biblioteci Pančevo, između ostalih, prepoznatljivi su predeli Đerdapske klisure i Svete Gore, gde je svojevremeno boravio.

"Ja sam čovek koji voli akvarele. To je voda, nebo i zemlja", kaže Dragoslav Husar. "Meni je jako drago, divna publika me je prepoznala."

Osim akvarela, na kojima je predstavljena priroda u različitim godišnjim dobima, bez prisustva čoveka, na izložbi su predstavljeni i Husarovi crteži.

U knjizi o slikarima dvadesetog veka u Pančevu zastupljen je i Husar, ističe publicista Vladimir Valešinski:

"On je dao veliki doprinos. Ove slike su iz skorašnjeg, ali i ranijeg perioda. Tu su i njegovi crteži, gde on pokazuje veliko majstorstvo i iskustvo."

Dragoslav Husar je poznat i kao učesnik mnogobrojnih likovnih kolonija. Imao je preko 300 kolektivnih i oko 60 samostalnih izložbi i član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво