Edukativne radionice za nezaposlene u Šapcu

Skoro petina, od približno devet hiljada Šapčana koji traže posao, ima manje od 30 godina. Kako bi lakše došli do posla, Ministarstvo za rad, Nacionalna služba za zapošljavanje i privrednici, organizovali su trodnevne edukativne radionice za mlade.

Miloš Grujčić iz Šapca završava Visoku zdravstvenu školu strukovnih studija i aktivno traži posao. Želja mu je da radi kao fintes trener, ili komercijalista.

"Od radionice očekujem da ću unaprediti svoje veštine, znanja. Jednako su mi važne u fitnesu, i genralno u komecijali, odnosu sa ljudima, krajnim korisnicima tih usluga", kaže Miloš Grujčić iz Šapca.

Pored mladih koji traže posao, radionice su prilika i onima koji već rade, da usavrše svoje znanje i napreduju.

"Već sam zaposlena, i volela bih da posle ove radionice napredujem u poslu", naglašava Marija Petrović iz Šapca.

Uz obrazovanja, za zaposlenje neophodne su životne i poslovne veštine koje se stiču na ovaj način, navode predavači.

"Ono što mene raduje je taj trend da mladi sve više prepoznaju da je moguće uspeti ako imaš dobru ideju, da je moguće uspeti kad imaš obrazovanje, ali i kada ga nemaš, dokaz za to su ljudi koji imaju nizak nivo obrazovanja, auspešni su u biznisu", smatra Milica Bojić.

Posle trodnevnog predavanja, polaznici dobijaju certifikat. Od 700 mladih koji su prošle godine učestvovali na radionicama, više od stotinu dobilo je posao.

broj komentara 0 pošalji komentar