Biciklom od Lozane, preko Kruševca, do Novog Zelanda

U organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta, na putovanje biciklom dugo 11.000 kilometara krenule su tri Novozelanđanke - od Lozane u Švajcarskoj do Oklanda na Novom Zelandu.

Na proputovanju kroz Srbiju, obišle su Kruševac i Rasinski okrug. Ova velika sportska tura, sa ciljem da se promoviše biciklizam, trajaće godinu dana.

Devojke će dnevno, u proseku voziti oko četrdeset kilometara. Deo tima je i Ema Tvig, jedna od najboljih veslačica Novog Zelanda i sveta koja je zaposlena u Međunarodnom olimpijskom komitetu u Švajcarskoj.

"Ideja da se krene na ovakav put je Rebekina", kaže Ema. "Ona je iz biciklističke organizacije Novog Zelanda. Moj san je bio da uradim nešto slično."

Svaka ima svoja zaduženja: Rebeka je navigator, Sara brine o logistici, a Emin zadatak je da prilagodi tempo vožnje uslovima puta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се