Subotica: Projekat izgradnje poslovno-stambenog kompleksa

Subotička lokalna samouprava planira izgradnju poslovno-stambenog kompleksa na mestu bivše kasarne "Kosta Nađ". Novi stambeni i poslovni centar u gradu trebalo bi da privuče domaće i strane investitore.

Na gotovo 14 hektara zemljišta bivše kasarne planirana je izgradnja poslovno-stambenog centra vrednog pedeset miliona evra. Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje grada Subotice.

"U prvom bloku se predviđaju komercijalni objekti - otvoreni i zatvoreni tržni centri, u drugom broku se planiraju javni sadržaji - škole, vrtići i visokoškolska ustanova", objašnjava Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje grada Subotice. "U poslednja tri bloka predviđa se stambena izgradnja."

Projektom je predviđeno i očuvanje kulturnog nasleđa grada, odnosno dela vojnih zgrada napravljenih na tom prostoru početkom 20. veka.

"U skladu sa uslovima Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, objekti koji su građeni u stilu eklektike, jedan bi bio u sklopu planiranog tržnog centra, kao ulaz, dok bi drugi objekat bio u sklopu Bloka B, za javne namene", kaže Petar Andrić, JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje grada Subotice.

Iz Gradske uprave poručuju da je kompletna dokumentacija pripremljena, a da će projekat biti ponuđen u fazama ili u celosti domaćim i stranim investitorima:

S obzirom na to da se nalazi na sredokraći između Beograda i Palića, ova lokacija je veoma atraktivna, naglašava Predrag Radivojević:

"Tu važi ono pravilo - samo su tri stvari bitne kod nekretnina: lokacija, lokacija, lokacija."

Projekat novog poslovno-stambenog kompleksa, subotička lokalna samouprava predstaviće najvećem evropskom sajmu nekretnina u Mihnenu u oktobru ove godine.

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar