Mionica, domaćini redovnom gostu priredili zabavu

U domaćinstvu Milutina i Milese Jovanović u kosjerićkom selu Mionica, jednom od začetnika seoskog turizma u tom kraju, već tri i po decenije, smenjuju se gosti iz zemlje i inostranstva. I mada je kod Jovanovića prvi put stigo slučajno, Dragoljub Dimitrijević iz Beograda, s vremenom je postao njihov redovan gost kome su domaćini povodom odlaska u penziju, priredili druženje sa prijateljima i rodbinom.

Susret sa njima, sada je susreta sa bliskim prijateljima,  koje je stekao tokom 40-tak gostovanja u Mionici. Kao prvi put, tako i  sada, kada je stigao s posebnim razlogom, svaki boravak u selu, počinje u prirodi, uz specijalan, drveni štap i foto-aparat.

"Priroda je božanstvena. Ljudi su ljubazni, pristojni, trude se da nama gostima ugode. Onda sam i ja verovato navikao se na njih, oni na mene i tako družimo se već godinama", kaže Dragoljub Dimitrijević iz Beograda.

Za dve i po decenije koliko je prošlo od prvog gostovanja, upoznao je svaki put, svaku livadu, reku, proplanak, ali i domaćinstva, u ne tako bliskom okruženju Jovanovića koji su mu, na svoj način, čestitali odlazak u penziju.

"Navikao sam na ljude ovde, oni mene znaju, već svi meštani. Moji domaćini Milesa i Milutin su mi rekli, dovedi ljude ovde da se malo pogostimo da proslavimo to", kaže Dimitrijević.

Milutin Jovanović, domaćin iz Mionice, kaže da je on to  zaslužio i više od ovoga. "Ne znam kako sam drugačije mogao da mu se odužim, ne samo zbog mene, nego zbog celog sela, Mesne zajednice, njega svi znaju. Ne znam kome nije nešto činio", kaže Jovanović.

"Zovu ga, popravi mašinu, popravi frižider. Nama sve vidi gde šta fali, on to sprovede, uradi",kaže domaćica Milesa Jovanović.

Posle ovog, slavljeničkog, Dragoljub će, kaže, sada bez ograničenja zbog poslovnih obaveza, rezervisati novi boravak, jer u domaćinstvo Jovanovića, kapaciteti su već popunjeni za predstojeću, letnju sezonu.

broj komentara 0 pošalji komentar