Drugi konkurs NALEDA-a i RTS-a za šampione lokalnog razvoja

NALED i Radio-televizija Srbije, uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i u partnerstvu sa Razvojnom agencijom Srbije, pokreću drugi konkurs za izbor najboljih praksi u radu lokalne samouprave i nagradu Šampioni lokalnog razvoja 2018/19.

Na konkursu će biti izabrano deset opština i gradova - pet šampiona i pet vicešampiona lokalnog razvoja.

Pravo učešća imaju sve lokalne samouprave u Srbiji koje mogu da konkurišu za nagradu u najviše dve od pet takmičarskih kategorija (jedna prijava po kategoriji): privlačenje investicija, podrška privredi, servis građana, efikasna uprava, promocija turizma i kulture.

Prijave treba dostaviti na odgovarajućem formularu (objavljen na sajtu Naleda), zajedno sa pratećom dokumentacijom, na mejl: sampioni@naled.rs, najkasnije do 12. juna 2018, pri čemu veličina mejla ne treba da prelazi 10 megabajta. 

Šampioni i vicešampioni lokalnog razvoja za 2018/19. biće proglašeni na svečanosti krajem juna u prisustvu resornog ministra, lidera državnih i međunarodnih institucija, privrede, lokalnih samouprava i medija, a najbolja rešenja će biti dodatno promovisana na nacionalnom nivou u saradnji sa Radio-televizijom Srbije.

Nagradu Šampioni lokalnog razvoja NALED i RTS su ustanovili 2013. godine sa ciljem da prepoznaju i promovišu primere najbolje prakse u radu lokalnih samouprava na koje druge opštine i gradovi u Srbiji mogu da se ugledaju.

Detaljnije informacije o propozicijama konkursa i formular prijave objavljeni su na sajtu: www.naled.rs. 

broj komentara 0 pošalji komentar