Ko će voziti Nišlije

Grad Niš će po hitnom postupku raspisati tender za novog prevoznika na tri autobuske linije od 1. jula. Iako kažu da je to još ranije planirano, razlog bi mogli da budu sve učestaliji problemi u prevozu putnika.

Neispravni autobus koji je pre dva meseca sleteo sa puta na liniji 7, kada je povređeno devetoro putnika, čini se, bio je kap koja je prelila čašu. Na tenderu će zato, po hitnom postupku, biti izabran prevoznik na tri linije na kojima su vozili autobusi Direkcije za javni saobraćaj.

"To su autobusi koji su bili sa prilično velikom kilometražom, mnogi od njih su prešli milion kilometara", navodi Igor Vojinović, gradski većnik. "Jednostavno ne postoji ekonomska računica za dalje ulaganje u njih, jer su sredstva velika."

Nišlije su samo delimično zadovoljne gradskim prevozom. Neki od njih kažu da bi na određenim linijama trebalo da idu češće, da imaju klimu, ima i onih koji su zadovoljni.

U gradu kažu i da prevoznik "Ćurdić" ne poštuje ugovore i vozi starijim autobusima.

"On je deo svog voznog parka povukao u Beograd, iskoristio je taj naš partnerski odnos, mi smo naložili da to vrati", ističe Saša Petronijević, direktor Direkcije za javni prevoz. "Trenutno im umanjujemo prihod po kilometru za takva vozila kojima obavlja prevoz."

Iz firme "Ćurdić" rekli su nam telefonom da je glavni problem u tome što im grad duguje više od četrdeset miliona dinara.

Da svi autobusi budu novi, klimatizovani i niskopodni, grad bi mogao da obezbedi uslovima već na tenederu sledeće godine. Prethodni tender je bio najveći u novijoj istoriji Niša i iznosio je šest milijardi dinara. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво