Međunarodno takmičenje solo pevača u Kragujevcu

Na prvom Internacionalnom takmičenju solo pevača "Radmila Bakočević" u Kragujevcu učestvovali su pevači iz Rusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Pedesetak mladih operskih solista, srednjoškolaca i studenata, talentovanih i školovanih glasova, takmičilo se titulu najboljeg u Svečanoj sali Rektorata kragujevačkog Univerziteta.

Pedesetak mladih operskih solista, srednjoškolaca i studenata, talentovanih i školovanih glasova, takmičilo se za titulu najboljeg u Svečanoj sali Rektorata kragujevačkog Univerziteta.

"Nijedan kandidat nije bio ispod nivoa koji zaslužuje upravo profesorka, što je najvažnije do sada", ističe mr Vojislav D. Spasić, vanredni profesor FILUM-a.

Na kraju takmičenja, najboljima je nagrade uručila predsednica žirija Radmila Bakočević.

Laureat festivala je Beograđanka Milena Damnjanović. Maja Pavković, studentkinja treće godine solo pevanja u Kragujevcu, i Mina Nikolić, učenica leskovačke Srednje muzičke škole "Stanislav Binički" osvojile su zlatne medalje kao prve u svojim kategorijama.

"Meni puno znači ova nagrada jer mi daje motivaciju da idem dalje, spremam za solo pevanje za fakultet", rekla je Mina Nikolić.

Zlatom se okitilo još jedanaestoro takmičara.

Prof. Radmili Bakočević dodeljeno je priznanje za životno delo i zlatna plaketa Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević":

"Ja sam ponosna na svoju decu koja su vrsni pedagozi, to se vidi po takmičenjima koja se održavaju, repertoar Beogradske opere."

Operska diva, čije ime nosi takmičernje solo pevača, osnovala je Studijsku grupu a kasnije i Katedru za solo pevanje Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, čiji su ugledni profesori njeni nekadašnji studenti.

broj komentara 0 pošalji komentar