Vršac opravdao titulu šampiona lokalnog razvoja

Na nacionalnom konkursu, koji su 2013. godine sproveli NALED i Radio-televizija Srbije Vršac je proglašen jednim od šampiona lokalnog razvoja u oblasti promocija investicija, a tehnološki park najuspešnijom industrijskom zonom u Srbiji.

Čini se da je naziv šampiona lokalnog razvoja Vršac opravdao i dve godine nakon zaslužene titule. Tehnološki park radi punim kapacitetom, zadovoljni su i investitori i 2.000 Vrščana koji su tu našli zaposlenje.

"Ovo je možda najbolji primer saradnje lokalne samouprave i privrede, jer se na ovaj način pokazalo koliko uspešno može da bude kada se zajednički radi na projektima", ističe Miroslav Stupar, član Gradskog veća zadužen za privredu. "Ovaj projekat tehnološkog parka je realizovan sa nekih 3,5 miliona evra, potpuno je uređena infrstruktura, i evo došli smo do toga da je danas ova zona potpuno popunjena i da praktično nema više slobodnog mesta."

Međutim, ima još zainteresovanih investitora, zbog čega su u gradskoj upravi doneli odluku o izgradnji još jedne industrijske zone u Vršcu.

"Mi ćemo kao lokalna samouprava najviše doprineti stavarnju povoljnog privrednog ambijenta na taj način što ćemo uložiti ne samo u izgradnju i infrstrukturno opremanje nove  industrijske zone Sever već i u infrstrukturno opremanje čitavog grada, komunalno opremanje ulaganjem u puteve i saobraćajnice", rekla je Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca. "To su uslovi koji su investitorima važni i na taj način ih možemo privući u što većem broju."

Veliki benefit u celoj priči pruža i to što Vršac ima aktivnu kancelariju za lokalni ekonomski razvoj. Efikasna birokratija i brzo izdavanje dozvola važni su za investitore.

"Objedinjavanjem i drugom sistematizacijom poslova u okviru lokalne samouprave i gradske kuće uspeli smo da napravimo da sve ono što građane interesuje mogu da dobiju na jednoj adresi a ne da šetaju od ustanove do ustanove", kaže Dejan Santrač, savetnik u Gradskoj kući.

Svi ovi nivoi uređenosti i efikasnog rada Vršac danas čine gradom poželjnim za ulaganja.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво