Pirot: Za veću bezbednost motociklista

Za motocikliste početnike i za sve one koji vole dvodočkaše u Pirotu je organizovana obuka s ciljem da se poveća njihova bezbednost u saobraćaju. Lokalana samouprava, Policijska uprava i Agencija za bezbednost saobraćaja organizovali su zanimljiva i poučna predavanja.

Ovi saveti iskusnog motocikliste treba da pomognu početnicima i da im nadomeste nedostatak iskustva u saobraćaju.

Vićentije Minčić sprema se da polaže za A1 kategoriju. Ovo što sam danas naučio dosta će mi značiti da lakše položim ispit.

Aleksandar Jotić, iz pirotskog MK "Anđeli" ističe da je uslov za članstvo poštovanje svih propisa:

"Pre svega naši članovi moraju da znaju kulturu ponašanja u saobraćaju i bezbednosti. Moraju da imaju punu A kategoriju, da poštuju propise i da nose opremu."

Pravilna upotreba zaštitna opreme motorciklisti često može da spasi život, jer su u nezgodama najčešći prelomi kostiju.

U nezgodama, kako kaže dr Marina Manić, edukator Crvenog krsta, obično strada kičmeni stub: "Zato je vrlo bitno da svi motociklisti nose kacigu. Jedina prava mera zaštite je nošenje kacige."

Od početka godine na putevima u Srbiji poginulo je devet motociklista. Podaci Agencije za bezbednost saobraćaja pokazuju da je 15 puta veći rizik da u saobraćaju stradate kao motociklista nego vozač automobila.

"Nas ima oko sedam miliona, a godišnje nam u saobraćaju pogine 600 ljudi", podseća dr Vladimir Jevtić, predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista. "Mi kao nacija ne smemo da dozvolimo da nam saobraćajne nezgode budu na drugom mestu po smrtnosti u ovoj zemlji."

Broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju motociklisti u Pirotu smanjen  je u protekle dve godine, a u 2018. nije povređen nijedan motociklista.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво