Izložba nagrađenih fotografija u centru Šapca

Povodom 25. godišnjice Škole primenjenih umetnosti, na Gradskom trgu u Šapcu, otvorena je izložba članova sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku. Na panoima su prikazani nagrađeni radovi dvanaest autora.

Potraga za neprimetnim, trenutak zabeležen svetlošću, obrisi svakodnevice. Iako se razlikuju po motivima i energiji, sve radove povezuje posvećenost i istrajnost autora.

Ivana Krulj kaže da je fotografija ono čime najviše voli da se bavi: "To mi najbolje ide, to me ispunjava i čini me srećnom."

Slično oseća i Petar Jovanović: "To je za mene prva stavka umetnosti koju najviše volim, i kojom bih voleo da se bavim za čitav život."

"Išao sam na dosta takmičenja i na dosta konkursa", ističe Dimitrije Graovac, "meni je samo bitno da neko vidi taj moj rad, da neko pokaže prstom i kaže - ovo mi se sviđa."

Na dvadeset panoa velikog formata, u centru grada, prikazana je 31 fotografija.

"Izložba Nedogled je deo projekta kojim se obeležava 25 godina postojanja Škole primenjenih umetnosti, i to je projekat koji je podržao i Grad Šabac", objašnjava Nevenka Đokić, direktorka Škole primenjenih umetnosti, "ovde, na otvorenoj galeriji, sugrađani imaju priliku da pogledaju višestruko nagrađivane fotografije."

Mihailo Simović, profesor, naglašava da mu je posebno drago što je izložba na tako reprezentativnom mestu, dostupnom velikom broju ljudi:

"Izložba već ima odjek u javnosti, i cilj ove izložbe i jeste bio da afirmišemo rad naših mladih stvaralaca, čiji kvalitet je već potvrđen."

Rad sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku određen je godišnjim programom škole. Njeni članovi, do sada su osvojili više od četrdeset republičkih i međunarodnih nagrada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво