Monografija za 40. godišnjicu mature pančevačkih gimnazijalaca

Jedna od najuspešnijih generacija pančevačke Gimnazije "Uroš Predić"- sto sedma - svečanom akademijom obeležila 40. godišnjicu mature. Oni se i dalje druže, organizuju zajednička putovanja i pomažu jedni dugima kad god je potrebno.

Za sebe kažu da su odrasli dečaci i devojčice koji nisu prestali da se druže, jer na taj način najbolje čuvaju uspomene na đačko doba.

Da bi što više vremena provodili zajedno osnovali su i Generacijski rok bend 107, imaju svoje udruženje koje organizuje zajedničke ekskurzije nekoliko puta godišnje, a rado učestvuju i u raznim humanitarnim akcijama.

"Naša generacija je specifična i po tome što imamo i svoju himnu Ima neka tajna veza, koja ukazuje na taj specifični generacijski duh i toplinu druženja", ističe Ljiljana Sinđić. "Imamo i našu krsnu slavu Sv. Trifuna, koja je proistekla iz našeg druženja na ekskurzijama koja se uvek završe uz tamburaše i vino."

Iz 107. generacije stasalo je mnogo uspešnih ljudi koji su postali uspešni lekari, ekonomisti, pravnici, inženjeri. I ne samo da su oni ostali zajedno već su i njihova deca počela da se druže.

"Pored svega toga, naše udruženje godinama pomaže pojedincima, našim drugovima, njihovim roditeljima u teškim situacijama, a kad je trebalo pomogli smo i našoj gimnaziji i nastavićemo to i dalje da radimo", ističe dr Zoran Nedić. "Želimo da ostanemo upamćeni kao jedna od najboljih generacija klasične gimnazije."

Kako bi ostali upamćeni, za četrdesetu godišnjicu mature ova generacija je izdala i svoju monografiju.

"To je pisani trag o našem postojanju", kaže Ilija Pokrajac. "I ne samo o nama. Ima delova o našem gradu i vremenu u kojem smo živeli i kako je grad izgledao pre 50 godina. To je jedno svedočanstvo i crtica o našem životu i našoj mladosti."

Proslava mature je prošla, ali ovi večiti đaci pančevačke gimnazije nastaviće druženje već na sledećoj eksurziji, kojoj se raduju kao da su i dalje u školskoj klupi.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво