Završeni sportski turniri u preševskom Prihvatnom centru

U Prihvatnom centru u Preševu u maju su održani turniri u malom fudbalu, stonom tenisu i odbojci. Takmičenja su održana u okviru manifestacije koju je, pod sloganom "Lopta je okrugla", organizovao Komesarijat za izbeglice i migracije.

 

Slađan Stojanović

Tri stola za stoni tenis u šatoru, pedesetoro takmičara, dve kategorije: deca školskog uzrasta i odrasli.

Svoje impresije posle meča, Avganistanac Mortaze prenosi na srpskom jeziku - naučio ga je u školi, sa vršnjacima iz Preševa:

"Ja igram tenis i ja igram lepo, treće mesto sam."

Stoni tenis je povezao tri Prihvatna centra, Vranje, Bujanovac i Preševo. Svi centri imaju stolove, opremu za tenis, šanse su podjednake.

Lukmani, Avganistanac, došao je iz Vranja da igra stoni tenis:

"Pre neki dan prijatelji su mi rekli da je ovde turnir, došao sam iz Centra u Vranju i sada igram."

"Zahvalan sam svima iz kampa", ističe Iranac Aštan, "ljubazni su i organizuju nam ovakve sportske manifestacije."

Igrali su i meštani, zaposleni u Centru, Komesarijatu za migracije, nevladinom sektoru. Najbolji su dobili pehare i medalje, sportsku opremu.

Ivan Filipović, iz Komesarijata za migracije i izbeglice, smatra da je to način i da se "stoni tenis razvije kao sport":

"Naročito na jugu Srbije gde baš nije toliko razvijen, ali trudimo se da što bolje organizujemo ovaj događaj, da bi deca bila zadovoljna, kao i migranti."

Srbija beleži blagi pad broja migranata. Prema podacima Komesarijata za izbeglice i migracije, trenutno ih je oko tri i po hiljade i malo njih zatraži azil.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво