Dubočica i Partizan igrali za Radoša Cerovića

Veterani Partizana i Dubočice sinoć su u Leskovcu odigrali memorijalnu utakmicu u sećanje na Radoša Cerovića, junaka sa Košara koji je poginuo pre dvadeset godina.

Pripadnike legendarne 63. padobranske brigade dočekuje kao najrođenije. Na stadionu Dubočice Dragoje Cerović i major Vladimir Stojanović evociraju sećanja na Dragojevog sina Radoša koji je pre dvadeset godina herojski poginuo na Košarama.

Bio je talentovan fudbaler upisao je fakultet u Beogradu ali mu je odbrana otadžbine bila na prvom mestu. Dve decenije kasnije njemu u čast fudbalska utakmica da se Radoševo delo nikad ne zaboravi.

"Izuzetno mnogo znači za porodicu", kaže Radošev otac Dragoje. "Život ide dalje, i moramo da se borimo. Evo vidim da publika stiže u velikom broju i to meni i mojoj porodici daje podstrek."

"Naša obaveza kao padobranaca i uopšte Vojske u celini jeste da gajimo sećanja na sve poginule drugove", naglasio je major Vladimir Stojanović, iz 63. padobranskog bataljona.

Radoš je voleo Dubočicu a svim srcem navijao za Partizan. Njegovi drugovi sa kojima je igrao i nekadašnji navijački idoli na utakmici koja je za sve prisutne bila više od igre.

"Ova inicijativa je krenula od nas igrača koji smo bili sa Radošem u ekipi i to će kod nas večno da traje", ističe Zoran Mitrović iz FK Dubočica.

Rade Zalad, iz FK Partizan, kaže da je emocija mnogo i nada se da će ovo biti jedno lepo druženje i jedna lepa utakmica.

U leskovačkoj Dubočici su ponosni što su imali fudbalera i pre svega čoveka kakav je bio Radoš. Utakmica sa veteranima Partizana je samo početak.

Naredne godine na stadionu će biti otkrivena i spomen-ploča Radošu Ceroviću, a ovakvo okupljanje će postati tradicija. Zbog generacija koje dolaze koje treba da znaju na koga mogu i moraju da se ugledaju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара