Nedovoljno mesta za smeštaj gostiju Golf centra u Žablju

Žabalj je jedina opština u Srbiji, van Beograda, na čijoj teritoriji postoji golf teren. Ipak, prednosti terena površine 45 hektara nisu iskorišćenje za razvoj turizma jer oko Golf centra nema dovoljno objekata za smeštaj gostiju.

Robert Savić se golfom bavi više od dve decenije, počeo je na Malti, a sada svoje znanje kao instruktor prenosi zainteresovanima u Golf centru u Žablju.

Savić kaže da je za početnike obaveza šest dana treninga kojim se obezbeđuje "zelena karta" a usput se uče i osnovni kodeksi ponašanja u ovom sportu:

"Golf je pre svega džentlmenska igra, gde smo svi mi sudije sami sebi. Možemo maksimalno da igramo sa četiri igrača u grupi, možemo i sami. I ono što je bitno, kada igramo - mi nismo protivnici jedan drugom nego partneri."

Za sve više gostiju koji ovde dolaze nedostaje smeštaj u blizini, pa koriste Zrenjanin ili Novi Sad.

"Zaista ima malo smeštaja, i sve su prenoćošta", kaže Marija Čupić, iz Turističke organizacije Žabalj. "Samo pedesetak ležajeva imamo u opštini, i možemo maksimalno da smestimo sedamdeset ljudi možemo."

Golf centar u Žablju je u osnovi park, zato je održavanje zelenih površina zainteresovala studente Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada da obiđu kompleks na kome i za njih može biti posla u budućnosti.

"Bitno je da se sazna kako idu vetrovi, striktna pravila samog golf terena, tako da ko zna možda sutra i budem neki dizajner golf terena", kaže Vanja Vujović, studentkinja Poljoprivrednog fakulteta.

Iako je sport, uz golf se mogu razvijati razne druge grane, ugostiteljstvo, hotelijerstvo, ali i segmenti poljoprivrede, navodnjavanje, odvodnjavanje i gajenje trave.

"Mi imamo poseban način tretiranja kao i svaki golf teren, odnosno posebna način košenja, poseban način održavanja same trave u smislu aeracija, košenje, hranjenje", ističe Milica Ošap, direktorka Golf centra Žabalj.

Trenutno u Golf centru Žabalj rade na gradnji još devet terena čime bi postali jedini u Srbiji sa 18 rupa, kao što je to slučaj sa najpoznatijim golf centrima u svetu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво