Divlje deponije kraj Drine

U Loznici, u neposrednoj blizini Drine, nedavno su se pojavile nove divlje deponije. Gradska komunalna inspekcija je na terenu na osnovu pronađenih ušnih marki utvrdila ko su vlasnici uginulih životinja, a u komunalnom preduzeću, kažu, da građani nemaju razloga da otpad bacaju tamo gde mu nije mesto.

Kraj samog puta koji vodi do obale reke u dužini od skoro jednog kilometra nalazi se nekoliko deponija na kojima su građani bacali nameštaj, građevinski šut, ali čak i otpad životinjskog porekla.

Na deponijama se doslovno nalaze kosti uginulih goveda i ovaca. Naše kamere su zabeležile čak i ušnu marku kraj lobanje jedne životinje.

Gradska komunalna inspekcija bila je na terenu, i na osnovu pronađenih ušnih marki utvrđeno je u čijem su vlasništvu bile životinje.

U komunalnom preduzeću, kažu, da građani nemaju razloga da otpad bacaju tamo gde mu nije mesto, i da grad ima deponiju.

Kada je reč o uginulim životinjama, građani u tom slučaju treba da se obrate inspekcijskim službama koje će životinju smestiti u specijalizovani kontejner do dolaska kafilerije.

Janko Aleksić, direktor JKP "Naš dom" kaže: "Kao što se može primetiti u ovom trenutku obala reke Drine i putevi pored nje izgledaju katastrofalno. Mi smo i pre dve tri godine radili katastar divljih deponija i ovih dana ga ponovo ažuriramo i sa tim dokumentom ćemo otići pred gradsku upravu da pokušamo zajedno da iznađemo mogućnosti da u budžetu grada dobijemo sredstva kako bismo rešili ovaj problem. Međutim, bez saradnje sa našim građanima ovaj problem se ne može rešiti.

U JKP „Naš dom" kažu i da svake subote u dogovoru sa građanima organizuju akcije prikupljanja smeća, van redovnog odnošenja smeća koje se radi svakondevno.

Potrebno je samo da im se građani jave, jer je svima u interesu da grad bude čistiji i lepši.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво