Razmena sličica za Mundijal u Vranju

Trg Staniše Stošića u Vranju mesto je gde se menjaju sličice fudbalera. Ko ne popuni album do početka Mundijala moći će i uz utakmice da nabavi sličice koje nedostaju.

Do početka Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji ostalo je dvadesetak dana. Ljubav prema fudbalu, ali i kolekcionarstvu mnogi pokazuju time što sakupljaju sličice za album.

Poput beogradske Terazijske česme, ili niškog Bulevara Nemanjića, u Vranju je svake nedelje Trg Staniše Stošića mesto razmene.

Brojanje, upoređivanje, menjanje. Ljubitelji sličica i fudbala su različitih profesija, uzrasta, a podjednako uživaju i mlađi i stariji.

Aleksandra Ilić, iz Vranja kaže: „"Svako otvaranje sličica je ustvari najzanimljivije. I prosto se i ja i suprug vratimo u detinjstvo svaki put kada kupujemo za sina."

I Dragana Mitića sličice vraćaju u u detinjstvo: „Skupljam sličice od 1990. godine, a čar je sad u ovim godinama verovatno jer se vraćam u detinjstvo, a interesantno je pratiti prvenstvo uz sličice."

U jednoj kesici je 5 sličica, da biste popunili album, potrebno je 670 različitih. Tu su 32 reprezentacje, za svaku je potrebno 20 sličica.

Braći Nikoli i Mateji Nenkov nedostaje sedam sličica da popune album. Sa ocem su skupljali i za prethodna prvenstva sveta i Evrope.

Dvanaestogodišnji Nikola Nenkov kaže: „Nadam se će ispuniti album, ako ne naručiću. To mi je nekako lepo i ostaje uspomena."

Pasija prema popunjavanju albuma prenosi se generacijama. Biraju se najbolji igrači, timovi.

Stefan Pavlov, iz Vranja prognozira ko će biti svetski prvak u fudbalu: "Brazil ili Nemačka." Najveće fudbalsko takmičenje počinje 14. juna, traje mesec dana. Sličice će menjati i tokom Mondijala.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара