Šesta džipijada na Zlatiboru

Proteklog vikenda, u organizaciji čajetinske opštine i sportskog kluba „Avantura Zlatibor 4 x4", na Zlatiboru je održana 6. Džipijada na koju su stigli četvorotočkaši iz svih krajeva Srbije i prostora bivše Jugoslavije.

Okupio ih je, kažu adrenalin i želja da upoznaju netaknute delove Zlatibora, manje dostupne turistima.

"Bio sam možda preko trideset puta na Zlatiboru, a ovo prvi put sa džipom ovde, ovo je stvarno doživljaj i organizacija", kaže Dragan Bojić iz Lazarevca.

"Saznali smo preko interneta, na sajtu, videli smo i došli iz Makedonije malo da se podružimo, da vidimo ovu lepu prirodu", objašnjava Zoran Maksimovski iz Kumanova, iz Makedonije.

"Priroda je prelijepa i to je ono najbitnije što u stvari mene pokreće da ovako sa džipovima idemo kroz prirodu, šumu, dobar vazduh, dobro druženje, odlične ekipe i taj adrenalin koji daje mašina. S obzirom da mi dosta vozimo hard, ovo nam je prava revijala", zadovoljna je Božica Zekonja iz Brčkog. 

Makadamska staza duga 70ak kilometara vodila je kroz tri zlatiborska sela Jablanicu, Semegnjevo i Mokru Goru. 

"To su neki najlepši delovi. Videli su kanjon reke Ribnice, videli su planinu Čavlovac, popeli smo se ovde na vrh Brezovac, izaćićemo na vrh Lisičina, proći kroz selo Semegnjevo i Džipijadu završti na jednom vidikovcu koji se zove Gruda nadomak Zlatibora", kaže Milovan Maričić iz SK Avantura Zlatibor.

Zlatiborska džipijada nije takmičarska; više je turistički karavan sa predahom i kraj kulturnih znamenitosti - stare jablaničke crkve brvnare, kao i kraj spomenika palim borcima u jednoj od najžešćih borbi na početku Velikog rata na Cigli. 




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво