Nova fabrika italijanskog investitora u Subotici

U Subotici je, samo šest meseci od početka izgradnje, otvorena fabrika "Plastikam Ist", kojom se italijanski investitor pridružio svetskim kompanijama u industrijskoj zoni u Malom Bajmoku. U fabriku je investirano tri miliona evra, a u prvoj fazi zaposleno je trideset radnika.

Nakon 60 godina poslovanja, italijanska porodična kompanija za proizvodnju plastičnih komponenti za elektroindustriju "Kaminada" odlučila je da svoju prvu fabriku u inostranstvu izgradi u Srbiji.

"Razlog za naš izbor Srbije je konkurentna radna snaga, stručnost i dobra organizacija poslovanja, što je stavlja u među najbolje za poslovanje među istočnoevropskim zemljama", rekao je Aldo Kaminada, direktor kompanije "Kaminada".

"Italija sa Srbijom ove godine želi da ostvari četiri milijarde evra trgovinske razmene", objašnjava Matijas Klajvaz, ataše za ekonomiju Ambasade Italije u Beogradu.

Svi nivoi vlasti u Srbiji predano su radili da se investitoru obezbedi brz i nesmetan početak poslovanja.

"Svedoci smo da je Srbija stabilno mesto za strana ulaganja, pre svega zahvaljujući temeljnoj i ne lakoj politici reformi predsednika Aleksandra Vučića", istakao je Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog upravnog okruga.

"Činjenica je da dajemo tri do pet hiljada evra po novootvorenom radnom mestu, a obuhvat je od deset do sto radnih mesta", naglasio je Ognjen Bijelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, koji je pozvao rukovodstvo fabrike da već od septembra konkuriše.

Svi proizvodi fabrike „Plastikam Ist" namenjeni su izvozu, a jedan od najvažnijih partnera je kompanija „Ametek" koja takođe posluje u subotičkoj industrijskoj zoni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво