Slepi advokat iz Šapca piše knjige

Advokat mr Slobodan Smiljanić iz Šapca, i posle gubitka vida i pola veka sudske i advokatske prakse, u osmoj deceniji i dalje radi u svojoj kancelariji i piše knjige. Novi roman predstavio je u rodnom Krupnju.

Šabački advokat Slobodan Lale Smiljanić posle 25 godina iskustva sudije krivičara i ukupno pola veka pravne prakse i dalje predano radi u svojoj advokatskoj kancelariji, sa nesmanjenim brojem klijenata.

"Imam dobru motivaciju za rad i bez vida, jer sam u životu naučio da čovek nikada ne treba da se preda, kaže Lale Smiljanić, advokat iz Šapca i objašnjava:

,, Našao sam sebe na taj način što sam razmišljao da bi bilo najbolje da naučim da sam radim na kompjuteru, na osnovu misaone aktivnosti, a ne na osnovu vida, dakle ne koristeći vid i to sam savladao za trideset dana.,,

Tako su nastale i njegove knjige. Najpre ,,Na Hristovom raspeću" o lavovskoj borbi, kada je bio prinuđen na napusti sud , posle čega je izgubio vid.

Deo prakse pretočio je u novi roman o učinjenoj nepravdi i jednom biku pred čajetinskim sudom.

Velika pomoć mu je supruga Gordana, prijatelj kroz život i sekretarica u poslu.

,,On je divan čovek, dobar otac, dobar muž, dobar domaćin. Meni je drago što sam ga upoznala i što smo 24 godine zajedno. Trudim se, koliko mogu, da mu pomognem i da mu zamenim to što on nema,,, navodi Gordana Smiljanić.

Delo šabačkog advokata izuzetna je čitanka za mlade, o istoriji, istinskim vrednostima i pravdi a njegov život motivacija i poruka za sve koji imaju zdravstveni problem.

,,Da sami sebe izmene u psihičkom smislu i da se nikad ne predaju, da uvek imaju pozitivnu energiju, da uvek budu nasmejani, orni za rad i da se bave nečim što je korisno," poručuje mr Slobodan Lale Smiljanić.

Slobodan veruje da će mu život dati priliku da progleda, da češće viđa unuke i uživa sa suprugom, čija mu ljubav i podrška mnogo znače.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи