Nova ulaganja u Mataruškoj banji

Rehabilitacioni centar "AGENS" u Mataruškoj banji jedan je od najpoznatijih u Srbiji. I dok banja čeka privatizaciju, ova ustanova uspešno radi i koristi vodu koja je specifična po svojim karakteristikama i visokom sadržaju sumpora koji najviše pomaže u rehabilitaciji koštano-zglobnih oboljenja, ortopedskih i traumatoloških povreda.

Lekovita voda bogata sumporom i stručna nega koju terapeuti pružaju pacijentima više od četiri decenije privlače goste iz svih krajeva zemlje u Specijalnu bolnicu Agens u Mataruškoj Banji.

Dragana Marinković, pacijentkinja iz Beograda: "Prvi put sam ovde i stvarno sam prezadovoljna,iskreno da kažem sve od prijema dovde sve usluge pogotovo fizikalna su odlične,voda pogotovo".

Momčilo Dostanić, iz Kraljeva: "Dolazim već treću godinu zbog problema sa kičmom voda je odlična pomažu mi terapije".

Dušanka Orovac, iz Beograda: "Sa artirtisom sam jakim teskim danas mi je ovde prvi dan,inače 25 godina sam u banjama".

Korišćenje lekovite vode doprinosi bržem oporavku pacijenata.

Dr Mirjana Đorđević, balneolog: "Taj sumpor u obliku vodonik sulfida deluje na epitel kožnog omotča, na metabolizam, naročito imamo dobre rezultate kod lečenja psorijaze, reumatskih oboljenja ,patologije kičme,stanja nakon povrede ugradnje zglobova i endoproteze, a takođe i kod ženskih oboljenja reproduktivnih organa".

Mila Novović, fizioterapeut: "Osim elektroterapije standari koji se sprovode kinezi terapije, hidroterapije, lasero terapije, magneto terapije, mi sprovodimo i limfnu drenažu sa najnovijim aparatom".

Do kraja godine, u Specijalnoj bolnici, planiraju nova ulaganja.

Dr Goran Kostić, direktor Specijalne bolnice Agens: "Rekonstrukciju terapijkog bazena i sanaciju krova iznad zgrade gde se nalazi terapijski blok,uz podršku ministarstva zdravlja i grada Kraljeva sredstva će obezbediti Vladina kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima".

Nova ulaganja poboljšaće i uslove lečenja i rada zaposlenih. U Specijalnoj bolnici Agens imaju oko 200 ležaja, a osim preko fonda zdravstvenoh osiguranja, ovde često dolaze i oni koji žele da preduprede bolesti koristeći sve neophodne tretmane i blagodeti mineralne vode, prema savetima lekara. 

 

broj komentara 0 pošalji komentar