Četvrti razred preko Skajpa, peti u učionici

Teodorina bitka počela je pre dve godine kada je otkriveno da boluje od leukemije. Danas se devojčica iz Kragujevca, učenica OŠ "Svetozar Marković" uspešno oporavlja posle transplantacije kostne srži na Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu, vredno uči i prati nastavu preko Skajpa.

Od novembra ove školske godine Teodora je nastavila tamo gde je stala - u četvrtom razredu - preko Skajpa. Tako svakog dana, na sat ili dva, zavisno od toga kako se oseća, uči sa svojom učiteljicom Goricom Dimitrijević. Sluša predavanja i savete, piše domaće zadatke.

"Ovo je zaista jedno dobro dete, dobar đak, veoma lepo radi i ona je postigla svoje drugare,čak se šalimo da ćemo prestići i otići u peti razred", kaže Gorica Dimitrijević učiteljica u OŠ "Svetozar Marković" u Kragujevcu. 

Teodora je čak i dok je ležala u bolničkoj postelji, imala časove i predano učila.

"Učiteljica je prihvatila da sa njom radi individualno nastavni plan i program", objašnjava Tatjana Marinković direktorka OŠ "Svetozar Marković" u Kragujevcu. "Ona može da prati svoju generaciju, vršnjake i da narednog septembra sa njima krene u peti razred." 

Teodora se ipak najviše raduje povratku kući i školi, redovno je u kontaktu sa svojim drugarima iz odeljenja preko Skajpa i poruka.

Teodorini drugovi su u stalnom kontaktu sa njom, dopisuju se i jedva čekaju da se vrati. Kažu, odbrojavaju sate do njenog povratka.

Pored svih problema koji su je zadesili, ona zrači optimizmom i daje primer svima koji imaju neki problem da se jakom voljom može pobediti sve.

Teodorin povratak krajem sledećeg meseca svi drugari željno iščekuju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво