Počeo Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu

U Novom Sadu otvoren je 85. Međunarodni poljoprivredni sajam koji traje do ponedeljka, 21. maja. Učestvuje više od hiljadu petsto izlagača iz šezdeset zemalja.

Trudimo se da geografsko poreklo označimo i što više proizvoda organskog porekla izvezemo iz Srbije, rekao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva:

"Dajemo, kao Vlada, i finansijsku podršku tome. Jako je važno da je Vlada cela stala iza ovoga na ovom sajmu. Ovo je prilika da prenesmo svakome vest da se srpska poljoprivreda ponovo budi na različitim tržištima i odatle ta diplomatska aktivnost."

Grad Novi Sad predstaviće se u Hali "Master" Novosadskog sajma. Na štandu će se predstaviti i grad pobratim iz Ruske federacije - Nižnji Novgorod.

Delegaciju Nižnjeg Novgoroda čine, pored predstavnika Grada i privrednici iz oblasti prehrambene industrije - jedan od najvećih proizvođača biljnih masti, proizvođač živinskog mesa, nove tehnologije u poljoprivredi - melioracije, proizvodnje mineralnih đubriva, poljoprivredne opreme za navodnjavanje i đubrenje u staklenicima i poljima, drvne industrije, programske - softverske podrške.

Konjički klub "Konversano" iz Surduka i ove godine izlaže vrhunska grla lipicanera. Jedno od njih je Kapriola 13, koja je drugu godinu zaredom apsolutni šampion Novosadskog sajma u svojoj kategoriji.

Radno vreme Sajma je od 9 do 19 časova. Organizatori očekuju oko sto pedeset hiljada posetilaca.

 

 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара