Počeo Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu

U Novom Sadu otvoren je 85. Međunarodni poljoprivredni sajam koji traje do ponedeljka, 21. maja. Učestvuje više od hiljadu petsto izlagača iz šezdeset zemalja.

Trudimo se da geografsko poreklo označimo i što više proizvoda organskog porekla izvezemo iz Srbije, rekao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva:

"Dajemo, kao Vlada, i finansijsku podršku tome. Jako je važno da je Vlada cela stala iza ovoga na ovom sajmu. Ovo je prilika da prenesmo svakome vest da se srpska poljoprivreda ponovo budi na različitim tržištima i odatle ta diplomatska aktivnost."

Grad Novi Sad predstaviće se u Hali "Master" Novosadskog sajma. Na štandu će se predstaviti i grad pobratim iz Ruske federacije - Nižnji Novgorod.

Delegaciju Nižnjeg Novgoroda čine, pored predstavnika Grada i privrednici iz oblasti prehrambene industrije - jedan od najvećih proizvođača biljnih masti, proizvođač živinskog mesa, nove tehnologije u poljoprivredi - melioracije, proizvodnje mineralnih đubriva, poljoprivredne opreme za navodnjavanje i đubrenje u staklenicima i poljima, drvne industrije, programske - softverske podrške.

Konjički klub "Konversano" iz Surduka i ove godine izlaže vrhunska grla lipicanera. Jedno od njih je Kapriola 13, koja je drugu godinu zaredom apsolutni šampion Novosadskog sajma u svojoj kategoriji.

Radno vreme Sajma je od 9 do 19 časova. Organizatori očekuju oko sto pedeset hiljada posetilaca.

 

 

 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar