Stopostotna solidarnost bujanovačkih maturanata

Maturanti Srednje stručne škole "Sveti Sava" u Bujanovcu svoju predstavu "100 posto" prikazali su u Domu kulture vršnjacima, profesorima i sugrađanima. Cena karte bila je 100 dinara, a sav prihod su namenili drugarima koji nemaju dovoljno novca za pripremu maturske večeri.

Sto posto uz svoje drugare, da pomognu i omoguće svima proslavu mature, jednog od važnih dana u životu. "Sto posto" je i naziv komedije koju su izveli, u fokusu je rad agenije za upoznavanje i bračno savetovanje.

Anđela Milosavljević, učenica iz Bujanovca, glumi udavaču Savku koja zbog fakulteta nije stigla da se uda: "Ima 43 godine i gospodin Miško i njegova agencija su njena poslednja šansa za brak."

"Agencija je sto odsto uspešna, uvek se pronađu dve strane. I mi se nadamo da ćemo biti uspešni", kažeMilan Pavlović, učenik iz Bujanovca.

Maturanti su još na početku godine predložili ovu ideju i počeli da spremaju predstavu. Dva meseca su aktivno uvežbavali tekst, osmišljavali scenu i kostime. Neki debituju, neki su članovi školske dramske sekcije.

¤WA3 3484 [Stefan Sikimić, učenik iz Bujanovca] "Pripreme su tekle po uspešnom planu, bilo je svačega, i loših i dobrih trenutaka. Motiv je samo da prikupimo novčanih sredstava dovoljno."

¤WA4 3476 [Tijana Mitić, učenica iz Bujanovca] "Ovo mi je prvi put da učestvujem u priredbi pred ovoliko publike. Znamo koji je naš cilj i zato za tremu nema mesta."

¤WA5 3548 [Jasmina Mitrović, profesorka srpskog jezika] "Sarađujem sa koleginicama, svaka ima svoja zaduženja, recitatorska, dramska, i tako. Izašli smo iz okvira dramske sekcije, ovo je rad četvrte godine Srednje stručne škole "Sveti Sava" kako bi pomogli svojim vršnjacima."

Od stotinu maturanata Srednje stručne škole u Bujanovcu, u predstavi je učestvovalo osamnaestoro. Za matursko veče, za mesec dana, svi se pripremaju. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво