Šest medalja za kragujevačke kulinare

Na 3. Internacionalnom kulinarskom takmičenju u Sloveniji, od 8. do 11. maja u Kranjskoj Gori, Horeka asocijacija Kragujevac osvojila je u ukupnom plasmanu jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane medalje.

U veoma jakoj konkurenciji, naši kulinari su još jednom pokazali da Kragujevac i Srbiju treba uvrstiti u jednu od najvećih kulinarskih sila u ovom delu Evrope.

U konkurenciji stotinak takmičara iz sveta, članovi Horeka asocijacije Kragujevac osvojili su medalje u kategorijama "nacionalno jelo na moderan način" i "moderno jelo''.

Uspeh je utoliko veći jer je ostvaren pred žirijem u kojem su bila najveća imena svetskog kulinarstva.

Predsednik Horeka asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinović izjavio je da je zadovoljan rezultatima: 

"Takmičenje u Kranjskoj gori je jedno od najzahtevnijih i najstrožih takmičenja. Spremali smo se detaljno za ovo takmičenje i posle iscrpljujućih konsultacija i predloga, usaglasili smo recepture jela za koje smo bili sigurni da će ostaviti dobar utisak na sudije koje su imale veoma strog ali pravičan kriterijum ocenjivanja."

Milan Stevanović, iz nagrađenog tima Horeka asocijacije Kragujevac, osvojio je zlatnu i bronzanu medalju, Vladisav Milošević dobio je dve srebrne medalje, dok je Marko Milosavljević osvojio srebrnu i bronzanu medalju.

broj komentara 0 pošalji komentar