Prvo republičko takmičenje u atletici za decu sa smetnjama u razvoju

U Kragujevcu je održano prvo Republičko takmičenje u atletici Zajednice škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju. Domaćini su bili đaci i profesori kragujevačke Škole za učenike oštećenog sluha.

Došli su iz svih krajeva Srbije, Bora, Niša, Kruševca, Novog Sada... U svojim gradovima ovih 120 osnovaca i srednjoškolaca bili su najbolji atletičari.

Na kragujevačkom stadionu "Čika Dača", za najbolje u Srbiji, nadmetali su se u tri discipline, skoku udalj,trčanju i bacanju kugle.

Aleksandar Gaši iz Kragujevca takmičio se u trčanju i skoku udalj. Radoje Pašić iz Kruševca, koji je trčao na 100 metara i takmičio se takođe u skoku udalj, kaže da je konkurencija bila jaka.

"Samim tim što su već došli ovde, oni su za nas na neki način već pobednici", naglašava Mirela Milojević, profesorka fizičkog iz Kruševca, "što su imali hrabrosti da dođu na ovo veliko takmičenje."

Čast da organizuje prvo republičko takmičenje u atletici za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom pripala je kragujevačkim djacima i profesorima Škole za učenike oštećenog sluha.

Za učesnike takmičenja ovo je bio veliki događaj, ističe Mladen Šurlan, direktor Škole sa domom za učenike oštećenog sluha:

"Mnogo njih je prvi put u Kragujevcu, videli su fudbalski stadion Čika Dača, i svi su uzbuđeni."

Ministarstvo prosvete ovo takmičenje uvrstilo je u zvanični kalendar školskih događanja u Srbiji.

"Pokazaće da su vrlo spremni da osvajaju zlatne, srebrne i bronzane medalje, pehare", smatra Silvana Plavšić, predsednica Zajednice škola za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju. "Veliko je zadovoljstvo kada se uđe u njihove škole sa peharima, priznanjima i ogromnim osmehom na licu. I to je zadovoljstvo koje se ne zaboravlja."

Na kraju su svi bili zadovoljni, zbog osvojenih medalja i - još više - zbog druženja i prijateljstava koja su stekli u Kragujevcu.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво