S Tamarom na kragujevačkoj Klinici za pedijatriju

Humanitarni projekat i TV serijal "S Tamarom u akciji" počeo je renoviranje onkološkog odeljenja Klinike za pedijatriju u kragujevačkom Kliničkom centru. Radovi će biti okončani u narednih deset dana, specijalna epizoda, kojom se završava peti prolećni serijal, na programu je 8. juna, u 21 sat, na Prvom programu RTS-a.

Emisija "S Tamarom u akciji" do sada je renovirala 66 kuća socijalno-ugroženih porodica na severu Kosova, jugu i istoku Srbije.

Ono što je bila želja autorke, a i celog tima, jeste da prošire akciju i da u svakoj sezoni   jednu specijalnu epizodu posveti renoviranju nekog udruženja ranjivih grupa ljudi ili dečjih institutcija.

"Ovaj put koji su oni započeli je nešto što treba da bude putokaz za druge donatore, i na drugi način da pomognu", rekao je prof. dr Predrag Sazdanović, v. d. direktora KBC Kragujevac, "pre svega mislim na društveno odgovorne kompanije, da pomognu najosetljivijoj populaciji - a to su naša deca." 

"Ovo će biti rekonstruisano, i po projektu koji smo videli - to će biti fantastično, zaista primereno deci", kaže prof. dr Jasmina Knežević, direktorka klinike za pedijatriju. 

Na ideju da u specijalnoj epizodi renoviraju onkološko odeljenje Klinike za pedijatriju došli su zahvaljujući Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR.

"Ovaj put sa Tamarom u akciji podržali su tako što doniraju zajedno sa sestrinskim udruženjem iz Bolonje pet miliona dinara za opremanje medicinske opreme, kreveta i slično", rekla je Nevena Ignjatović, volonterka Nurdora. 

Onkološko odeljenje Klinike za pedijatriju u kragujevačkom Kliničkom centru u potpunosti biti renovirano, ipak jedna stvar nedostaje, a to je teretni lift.

Za nabavku lifta potrebno je 28.000 evra. Zahvaljujući sponzorima emisije "S Tamarom u akciji" do sada je prikupljeno oko 12.000 evra, rekla je autorka emisije Tamara Grujić:

"Traje humanitarna akcija, obraćamo se svim velikim privatnicima ovde u Kragujevcu  i ljudima dobrog srca. Ja sam sigurna da ćemo skupiti potreban novac."

Tamara Grujić i njen dvadesetočlani tim će ove jeseni, tokom šeste sezone TV serijala "S Tamarom u akciji" obradovati četrnaest socijalno ugroženih porodica u zapadnoj Srbiji a pomoći će i izgradnju prve banje za rehabilitaciju obolelih od multiple skleroze u Banji Vrujci. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво