Požeški osnovci predstavljali Srbiju na Školskoj evroviziji

Na Evroviziji za osnovce u Poljskoj - Skulvižn - boje svog grada i Srbije, po treći put, branili su požeški osnovci pesmom "Kad se voli".

Nastavnička zbornica osnovne škole "Petar Leković" i ove godine nakratko je pretvorena u evrovizijski studio, u kojem se pratilo glasanje za pesme na ovogodišnjem  Skulvižnu (Schoolvision).

Katarina Smiljanić nije zadovoljna kako je prošla pesma u kojoj je pevala, ali joj je ipak drago što je osetila deo evrovizijske atmosfere:

"Zato što možemo da upoznamo vršnjake i da se družimo sa njima na neki način. I ovo, samo lajv prezentovanje i glasanje nam je doprinelo, jer smo i upoznali dosta njih. Isto kao i prošle dve godine. I možemo da razotkrijemo nove jezike i dan pomognu u tome."

Deseti Skulvižn održan je u Poljskoj, gde je otputovala većina takmičara. Požeški osnovci nisu uspeli da obezbede finansijska sredstva, ali je učešće u ovom projektu predstavljalo izazov, kaže nastavnik Milan Zlatković, nastavnik muzike i kompozitor:

"Da vide značaj u svemu ovome. Dakle, da vide značaj šta oni mogu da predstave svoje, tamo nekim svojim vršnjacima u Norveškoj, Finskoj… Šta je to značajno što oni mogu da vide za našu školu i njihove ideje. Dakle, to jeste suština cele priče. Nije toliko koliko je prvo mesto."

Pesmu "Kad se voli" napisali su osnovci, a Milanu Zlatkoviću nije bilo teško da napiše adekvatne note.

U konkurenciji 32 zemlje, Srbija se našla među prvih dvadeset na ovogodišnjem Skulvižnu. Pobedila je Turska.

Srbija ima još jednu šansu na evrovizijskom takmičenju - na večerašnjem Eurosongu.

 

broj komentara 0 pošalji komentar